İngilizce Çalışması

İNGİLİZCE DENEME ALIŞTIRMASI

1 –İngilizce Öğretmeni ( Bireysel – Kişiye Özel – İngilizce Öğretmeni )
2 –
İngilizce Öğretmeni ( 4 kişilik gruplara  – İngilizce Öğretmeni )

1 ) José abandons his childhood sweetheart and deserts from his military duties, yet loses Carmen’s love to the glamorous toreador Escamillo, …………… which José kills her in a jealous rage.

A) so
B) while
C) moreover
D) as
E) after

2 ) ………… the premiere most reviews were critical, and the French public was generally indifferent.

A) Even though
B) Even if
C) As if
D) After
E) Since

3 ) …………..  each is presented quite differently from Mérimée’s portrayals of a murderous brigand and a treacherous, amoral schemer,even in their relatively sanitised forms neither corresponds to the norms of opéra comique.

A) Once
B) Unless
C) While
D) In conrast
E) In case

4 ) This has deterred some of opera’s most distinguished exponents; Maria Callas, …………… she recorded the part, never performed it on stage.

A) furthermore
B) though
C) in order that
D) that
E) in case

5 ) …………. rehearsals did not start until October 1874 and lasted longer than anticipated, the premiere was delayed.

A) As soon as
B) Whereas
C) whether
D) Because
E) whatever

6 ) Shortly …………….. his death,Bizet signed a contract for a production of Carmen by the Vienna Court Opera.

A) before
B) in
C) during
D) such as
E) like

7 ) ………… its deviations from Bizet’s original format, and some critical reservations, the 1875 Vienna production was a great success with the city’s public, and won praise from both Wagner and Brahms.

A) Owing to
B) Due to
C) Because of
D) Despite
E) Behalf of

8 ) ……………  her provocative Habanera, with its persistent insidious rhythm and changes of key, the fate motif sounds in full when Carmen throws her flower to José before departing.

A) Although
B) After
C) just as
D) Even if
E) Providing

9 ) His father, Adolphe Bizet, had been a hairdresser and wigmaker …………. becoming a singing teacher despite his lack of formal training.

A) before
B) as
C) just as
D) as soon as
E) whereas

10 ) Aimée was an accomplished pianist, …………… her brother François Delsarte was a distinguished singer and teacher who performed at the courts of both Louis Philippe and Napoleon III.

A) that
B) therefore
C) while
D) as long as
E) as far as

CORRECT ANSWERS (Doğru Yanıtlar)

1 ) E
2 ) D
3 ) C
4 ) B
5 ) D
6 ) A
7 ) D
8 ) B
9 ) A
10 ) C

İngilizce Çalışması

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment