İngilizce Gramer Çalışması


1 –İngilizce Öğretmeni ( Bireysel – Kişiye Özel – İngilizce Öğretmeni )
2 –
İngilizce Öğretmeni ( 4 kişilik gruplara  – İngilizce Öğretmeni )

1 ) …………. by spending significantly more public money on energy research and subsidizing clean power, you’ll be able to achieve carbon cuts—and build a new clean energy economy—without engaging much in politics at all.

A) Despite
B) Similiar
C) Hence
D) Instead of
E) Instead

2 ) Farmers are capitalists, just …………. their cousins in the big city.

A) as much as
B) As long as
C) So long as
D) As though
E) Such as

3 ) ………… the San Francisco 49ers and the Baltimore Ravens were butting heads and other body parts a couple of Sundays ago, they were simultaneously taking a whole different type of pounding, though they didn’t know it.

A) Because
B) While
C) In order thar
D) Even if
E) By the time

4 ) And ………… you believe that reducing carbon emissions is of existential importance to the world as many environmentalists do you’re not likely to be on board for any policy that will seek to grow oil and gas drilling, even if some of that money goes to support clean energy.

A) unless
B) as if
C) if
D) as long as
E) as soon as

5 ) The study by Chinese and Canadian researchers found that just ………… greenhouse gases, daytime highs rose 0.9 degree Celsius (1.7 degrees Fahrenheit) in the 46 years up to 2007.

A) in spite of
B) because of
C) regardless of
D) behalf of
E) in case of

6 ) ………… some microbloggers and media are questioning why it took a couple of weeks after the first deaths for authorities to announce the new strain of bird flu, international health experts have broadly praised China’s response.

A) As long as
B) providing that
C) Ihough
D) Hence
E) When

7 ) …………. there’s no shortage of websites and mobile apps that will do the job, I haven’t found a single service that will do everything I was looking for.

A) Since
B) As a result of
C) Once
D) Although
E) Unless

8 ) ………… a few years in New York and DC, he returned to Boston in 1997 ultimately supervising the FBI’s counterintelligence programs in the northeast.

A) Unless
B) Even though
C) Because
D) After
E) Whereas

9 ) …………. childhood, I have been a fan of many of the Disney movies and especially the theme parks, but now as an adult, I am inspired by the man.

A) Becaose of
B) In case of
C) Since
D) Despite
E) In spite of

10 ) …………… you’re the breadwinner in your family, understand that you have a role as caregiver too.

A) Even if
B) By the time
C) Even though
D) Unless
E) As soon as

CORRECT ANSWERS (Doğru Yanıtlar)

1 ) E
2 ) A
3 ) B
4 ) C
5 ) B
6 ) C
7 ) D
8 ) D
9 ) C
10 ) A
İngilizce Gramer Çalışması

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment